Sajtóreggeli
2021. 06. 03.
„Újranyitás-2021" címmel Sajtóreggelit szervezetünk a 200 éves dorozsmai szélmalom előtt.





Indításként, Lukács László, a szakmai vezetőnk, elmondta, hogy a cél az, felhívjuk a civil szervezetek figyelmét az újranyitásra, a programok szervezésére.
Meghívott vendégeink
Mihállfy Béla
Hajdú Géza
(Kis) Csala Gabriella
Nyári Júlia
Mihállfy Béla önkormányzati képviselő, "tősgyökeres kiskundorozsmai" mondott köszöntőt (Kiskundorozsma 1. vk.) Hangsúlyozta, hogy az újranyitás nagyon fontos, abból a szempontból is, hogy lehet újra rendezvényeket szervezni, újra megnyílik a az emberek előtt a világ.



Ezután Hajdú Géza, a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója, a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány elnöke ismertette, a 200 éves Dorozsmai Szélmalom programsorozatát. Kiemelte, hogy a Kiskundorozsmai Lokálpatrióták Egyesülete elnökének, Harkai Jánosnénak nagyon sok köszönhető, Vele együtt szervezték meg a programsorozatot.
Elmondta többek között azt is, hogy nem álltak le a közösségi élettel a vírus alatt sem, online körülmények között valósították meg a programokat és a szabályok betartásával végeztek személyes jelenlétet igénylő feladatokat. Ez idő alatt alakult meg a Dorozsmai Rádió is.



A kommunikációval foglalkozó Szó-Tér Egyesület elnöke, (Kis) Csala Gabriella elmondta,
hogy szintén fontosnak tartja a civil összefogást.
Kihangsúlyozta, a civileknek, hogy sokkal többet kellene fordítaniuk a kommunikációra, azért, hogy a közösség megismerje tevékenységüket.
Hozzátette, és felajánlotta, hogy ebben a Szó-Tér Egyesület nagyon sokat tud segíteni televíziós, valamint online felületet is biztosít a civil szervezeteknek a megjelenésre, bemutatkozásra.



Végül, de nem utolsó sorban, a hódmezővásárhelyi Buborék Szabadművészeti Egyesület elnöke. számos civil kerekasztal szervezője, Nyári Júlia megemlítette, hogy nem elég a civil szervezetek ismertsége, kevesen tudnak az egyes szervezetek tevékenységéről. Egyetértett az előzőleg felszólalt (Kis) Csala Gabriellával, nagyon fontos minden olyan esemény, ahol a civilek megmutathatják magukat, tevékenységüket a közösségnek.



A jó hangulatú Sajtóreggeli elérte célját, többek között, két civil szervezetet segítettünk hozzá a jövőbeni "közös munkához".

Iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy Ön legyen a következő, aki bemutathatja Egyesületük, Alapítványuk munkáját a közösségnek és, hogy mindig tájékozott maradjon!

https://listamester.hu/forms/fe/5/9/6/arch/210617_5968.html

forrás:
https://www.facebook.com/civilcsongrad/posts/2996537790575175

kisfilm a Sajtóreggeli képeiből:
https://www.youtube.com/watch?v=cn4gdwP6BVk
további megjelenés: