Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Civil törvény és NEA rendelet módosítások

Összefoglaló a Civil törvény és a NEA rendelet módosító rendelkezéseiről, valamint a kapcsolódó 20/2017 (09.06.) sz. tanácsi döntéssel elfogadott Tanácsi irányelvekről

SzegedRocks 2018

Szeged Rocks címmel Magyarország első olyan rockprodukcióját rendezik meg 2018. április 1-jén Szegeden, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt.

2017. január 1-jei hatállyal módosul az áfa törvény!

2017. január 1-jei hatállyal módosul az áfa törvény. A vevői adószám kötelező feltüntetésére vonatkozó adóértékhatár 2017. január 1-jével 100 ezer forintra csökken.

Pályázati felhívás telefonhívással támogatható adománygyűjtő rendszer használatára közhasznú szervezetek részére

A NIOK Alapítvány a hazai mobil- és távközlési szolgáltatókkal (Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Invitel Távközlési Zrt.) partnerségben működteti a „13600” adománygyűjtő hívószámot, melyen keresztül közhasznú szervezeteket támogathatnak az adományozók.

„A civil társadalmi részvétel alakulása és fejlődése Közép-Európában 1990-től napjainkig”

Az Alföldi Civilekért Alapítvány háromnapos civil konferenciát rendez Kecskeméten 2017. október 12 - és 14.-e között, melyre várják a dél magyarországi civil szervezetek jelentkezését. A cikkben olvashatják a részletes programot és a jelentkezési lapot is megtalálják!

Cégkapu regisztráció – kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől!

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján 2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek a gazdálkodó tevékenységet folytató alapítványok és egyesületek.

VMDK Szegedi Tagozata - Isonzó és Doberdó-i kirándulása

A caporettói áttörés 100. évfordulójára emlékezve
négynapos kirándulást hirdetünk
2017. szeptember 21-24-ig,
az Isonzó és a Doberdó vidékére.

Szent István nap Ópusztaszer

Közös ünneplésre hívjuk, várjuk Csongrád megye civil szervezeteit Szent István napján!
A magyar állam bölcsőjében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen azt a sokszínűséget kívánjuk bemutatni a parkba látogató több ezres tömegnek, amelyet megyénk civil szervezetei képviselnek.

Változások a civil szervezeteket érintő jogszabályi környezetben

A jogszabály alapján a törvény hatálya alá tartozó egyesületek és alapítványok 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon a külföldről támogatott szervezetté válásukat, amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, azaz 7,2 millió forintot. Nem kell viszont beszámítani ebbe az összegbe azokat a támogatásokat, amelyeket az Európai Uniótól származó forrásként költségvetési szerven keresztül kapnak.

Civilek utcája a Szegedi Hídivásáron

Nálunk a Civilek jó helyen vannak! :)
Idén is lesz Civilek Utcája az Oskolában!!!
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő