Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Ismét kitelepült a Civil Információs Centrum a SZIN-re

Az elmúlt héten ismét megrendezték az Újszegedi Partfürdő területén a Szegedi Ifjúsági Napokat, melynek keretén belül a Civil Faluba kitelepült a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum is. A Civil Faluban az idén közel 80 szervezet mutatkozott be.

Elérhetőek a civil eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók leírásai

Megjelent a birosag.hu oldalon a civil eljárásokkal kapcsolatos tudnivalók leírása. Immáron a kibővített és az új jogszabályi környezethez aktualizált ismertetőket találhatjuk meg a honlapon.

Sikeresen zárult a tavaszi-nyári képzéssorozat

A Csongrád Megyei Civil Információs Centrum 2014. I. félévében tartott képzéssorozata véget ért.

Az adománygyűjtő civil szervezeteket támogatja a NEA

Újra lehet pályázni a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira. Ezúttal azok a civil szervezetek pályázhatnak eredményesen, amelyek 2013-ban adományt gyűjtöttek.

Elkezdődtek a tavaszi-nyári konferencia és képzési napok

A Csongrád Megyei Civil Információs Centrum a megye valamennyi kistérségében ingyenes információs és képzési napot tart, melyek május közepén kezdődtek, s június 13-ig fognak tartani.

Közhasznú jogállás megszerzése

A közhasznú jogállást a Civil törvény alapjaiban újraszabályozta. Ezért fontosnak tartottuk, hogy egy ismertetőt összeállítsunk, mely segítségével a változtatások könnyebben értelmezhetővé válnak.

Telefonszámváltozás

Ismét elérhetőek a Civil Információs Centrum munkatársai telefonon. Megújult telefonszámon várják Szegeden a civil szervezetek kérdéseit, észrevételeit a munkatársaink.

Mi lesz a "megcímzetlen" 1 százalékokkal?

Az így a büdzsében maradt pénzeket korábban bármilyen célra fel lehetett használni, 2015-től csak a civil szervezetek támogatását célzó Nemzeti Együttműködési Alapba kerülhetnek. A két éve befizetett szja-bevallások alapján tavaly nagyjából 4,8-4,9 milliárd forint maradt így meg.

Egyszerűbbé válhat a civil szervezetek bejegyzése és működtetése

A jövőben egyszerűbbé válhat az egyesületek, alapítványok bejegyzési, illetve változásbejegyzési eljárása - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |