Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Civilhang Rádió – Civilektől nem csak civileknek!

Online és frekvencián is hallgatható a rádió. Frekvenciáját egy határon túli együttműködés keretein belül kapja, a magyarkanizsai Panda Rádiótól (103,5 Mhz). Az online sugárzás bárhol elérhető a világon (www.civilhangradio.hu), de a frekvenciális adás is igen erős, Szegeden kívül 80 km sugarú körben hallgatható bárhol. Ez nagyjából Kecskemétig elszóló adást jelent, de a régió több nagyobb városában, így Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Hódmezővásárhelyen és Makón is fogható a rádió adása.

Online és frekvencián is hallgatható a rádió. Frekvenciáját egy határon túli együttműködés keretein belül kapja, a magyarkanizsai Panda Rádiótól (103,5 Mhz). Az online sugárzás bárhol elérhető a világon (www.civilhangradio.hu), de a frekvenciális adás is igen erős, Szegeden kívül 80 km sugarú körben hallgatható bárhol. Ez nagyjából Kecskemétig elszóló adást jelent, de a régió több nagyobb városában, így Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Hódmezővásárhelyen és Makón is fogható a rádió adása. Így az állandó, népes vajdasági hallgatói tábor, mely majdnem ötvenezer főre rúg, felduzzad a szegedi lakossággal és a fentebb felsorolt városok és kisebb települések lakosságával. Sok százezres hallgatói körhöz tudnak ebből kifolyólag szólni. Hallgatói mutatóik ösztönzésére megtervezett stratégiájuk van.

Célközönségük a 20, + korosztály, mely igen széles célcsoportot érint. Rádiójukban helyet kapnak kulturális műsorok, közéleti magazinok, tematikus műsorok, illetve humoros reggeli szórakoztatóműsor is. Zenei repertoárjuk változatossága révén minden korosztályt és ízlésvilágot kiszolgál; jelmondatuk, hogy a valódi zenei variabilitás nem csak egy álom a rádiózásban!

Jó kapcsolatot ápolnak a szegedi és Szeged környéki civil szervezetekkel, alapítványokkal és egyesületekkel, mely gyümölcsöző kapcsolat amellett, hogy a hallgatói bázisukat duzzasztja, egyszerre jó bemutatkozási platformot nyújt ezeknek a szervezeteknek, akik részt vesznek műsorainkban, riportjainkban, programjainkban.

Közérdekű, informatív témáik miatt nagy lelkesedéssel fogadják őket interjúkra a kormányzati szervek, a polgármesteri hivatalok is, ahonnan sok interjú és riport érkezik, legnaprakészebben, minden témában, a hétköznapok emberéhez szólnak, nemcsak Szegeden, hanem a környező városokban és a Vajdaságban is.

Mindemellett remek lehetőség szolgáltatásaik igénybevétele azoknak, akik a piaci szektorból érkeznek hozzájuk, célközönségük vásárlásra ösztönzésében, mivel műsoraik igen széles rétegeket mozgatnak meg, a népszerűsítésben egyedi szemléletű műsorokkal, riportokkal, cégbemutatkozókkal, illetve reklámspotokkal tudnak segíteni.

Hogy mi is a Civil Hang Stúdió?

Egy rövid mondatban összefoglalva: a tegnap eseménye, a jelen szava, a holnap rádiója!