Hírek

Bírósági Tájékoztató

Tisztelt Civil Szervezet!

A Törvényszék értesítése alapján a Civil Információs Centrum tájékoztatja a civil szervezeteket, a civil szervezetekkel kapcsolatos nemperes eljárások témakörében az alábbiakról:

Önkéntes Honlap

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyár folyamán elindításra kerül egy – az önkéntesség ügyét előmozdítani kívánó – új honlap, amely a civil terület számára is komoly segítséget és lehetőséget jelent.

Civil Kisokos

Pályázati információs füzet civil szerveztek részére

Elkészült az első Lépésről lépésre kiadványunk

A nyár elején kezdődő Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadvány elkészítésére a megyében működő civil szervezetek számára.

Kistérségi megjelenések Békés megyében

A Kistérségben való megjelenések alkalmával az adott kistérség civil szervezetei számára biztosítunk lehetőséget a személyes kapcsolataik erősítésére, illetve arra, hogy hiteles és friss információkhoz juthassanak a működésüket és szakmai tevékenységüket érintően.

Az Európa a polgárokért első pályázati körének eredményei

Megszülettek az Európa a polgárokért program idei első pályázati körének eredményei, a program végrehajtásáért felelős EACEA (Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség) honlapján tette közzé azokat.

Adminisztrációs kötelezettségek

A Békés Megyei Civil Információs Centrum munkatársai az elmúlt időszakban összegyűjtötte a civil szervezeteket érintő legfontosabb adminisztrációs kötelezettségeket.

Az egyesületek jogszabályszerű működéséhez szükséges dokumentáció

Az egyesületeket minden évben beszámolási, jelentéskészítési kötelezettség terheli. Ezeknek az adminisztratív terheknek a könnyítése érdekében összegyűjtöttük azokat a dokumentumokat, amelyek az egyesületek működése során használandók. Mivel a jogszabályi előírások nem tartalmaznak szigorú előírást a formára vonatkozóan, az itt szereplő nyomtatványok alakjától el lehet térni (kivéve nyilvántartásba vételi kérelem), azonban a tartalmi elemek változtatásakor érdemes körültekintően eljárni.

Forrásteremtés tanfolyam a PAFI-tól

Legalább ennyit a forrásteremtésről címmel ingyenes e-mail tanfolyamot készített a Pályázatfigyelő Szerkesztősége.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |