Hírek

Fórum Békésen

2017.06.28-án Békésen a civil házban a Békés Megyei Civi Információs Centrum fórumot tart
Címe: NAE pályázatok tapasztalata

Fórum gerendáson

Gerendáson a Békés Megyei Civil Információs Centrum Fórumot és tanácsadási napot tartott június 7-én.

Változások a civil szervezeteket érintő jogszabályi környezetben

A jogszabály alapján a törvény hatálya alá tartozó egyesületek és alapítványok 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon a külföldről támogatott szervezetté válásukat, amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, azaz 7,2 millió forintot. Nem kell viszont beszámítani ebbe az összegbe azokat a támogatásokat, amelyeket az Európai Uniótól származó forrásként költségvetési szerven keresztül kapnak.

Rendelkezés a személyi jövedelemadó 1+1%-áról 2017-ben!

Rendelkezés a személyi jövedelemadó 1+1%-áról 2017-ben!

2017. rendelkező évben az a magánszemély rendelkezhet a 2016. évi személyi jövedelemadója 1+1%-áról, aki adókötelezettségét munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti, vagy személyi jövedelemadó-bevallást nyújt be (16SZJA elnevezésű nyomtatvány). A bevallással egyenértékű, ha az állami adóhatóság által elkészített adóbevallási tervezetet a magánszemély elfogadja, azaz ebben az esetben is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1+1%-áról.

Módosultak a civil jogszabályok

Módosultak a ára vonatkozó jogszabályok!

Ismertető a Nemzeti Kulturális Alap aktuális, civileknek is szóló pályázatairól!

Ismertető a Nemzeti Kulturális Alap aktuális, civileknek is szóló pályázatairól!

Civil Információs Centrum cím

Átadták a Civil Információs Centrumoknak járó címet

Új felhívások a Nemzetiségi támogatások keretében

Új felhívások jelentek meg a Nemzetiségi támogatások keretében. Támogatást négy kategóriában lehet igényelni. A programok célja a Magyarország területén élő nemzetiségi csoportok nyelvének, kulturális hagyományainak, szellemi és tárgyi örökségük méltó ápolásának segítése.

Pályázat bűnmegelőzési projektek megvalósítására

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában megjelölt célok megvalósítását szolgáló projektek kidolgozására nyílt bűnmegelőzési pályázatot hirdet.

Pályázat a reformáció közelgő 500. évfordulójával kapcsolatos megemlékezésekre, rendezvényekre, ismeretterjesztő programok szervezésére, lebonyolítására

A reformáció 500 éves jubileumára készülve a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt programtámogatásra kiírt pályázatot hirdet.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | következő