Hírek

Civil Információs Centrum cím

Átadták a Civil Információs Centrumoknak járó címet

 

 

Átadták a Civil Információs Centrumoknak járó címet

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2017. február 2 

8-án 11:00 és 12:00 óra között ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a Civil Információs Centrum címet elnyerő civil szervezetek számára a címbirtokosi oklevelek és a Szakmai Együttműködési Megállapodások.

Az ünnepségen Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a Civil Információs Centrum címbirtokos szervezetek nyilvános pályázaton kerültek kiválasztásra, amelyek a 2017. illetve 2019. közötti időszakban „egy jól bevált rendszer folytatásának lehetnek a részesei”, tájékoztatással és rendezvényekkel segíthetik a civil szféra erősödését, fejlődését. Szólt arról továbbá, hogy a feladatok ellátásához a Kormány idén bővülő keretösszeggel, azaz 315 millió forinttal támogatja a Civil Információs Centrumok munkáját.

Soltész Miklós államtitkár úr hangsúlyozta, hogy a civil szervezetek munkája megsokszorozza a támogatásként nyújtott forrásokat. Kiemelte a Civil Információs Centrumok határon túli tevékenységét is, amely az elmúlt évek során mind hangsúlyosabban jelent a pályázati felhívásokban. Továbbá köszönetet mondott a jogszabályváltozásokhoz nyújtott támogatásért, amelynek köszönhetően a kormányzat és a minisztérium figyelembe tudja venni a jogos kérelmeket és észrevételeket.

A beszédek után Dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úr, illetve Soltész Miklós államtitkár úr átnyújtották a Civil Információs Centrumok képviselőinek a címbirtokosi oklevelet, valamint a Szakmai Együttműködési Megállapodásokat.

Békés megyében a Civil Információs Centrum címet a Cetera Egyesület nyerte el, és Csibor Géza, mint a szervezet elnöke vette át az Oklevelet és a Szakmai Együttműködési Megállapodást. A szervezet már több éve látja el a címmel járó feladatokat a megye valamennyi településén, így már jól bevált módszert alakítottak ki az egyesület munkatársai, melyet további 3 éven keresztül folytathatnak és fejleszthetnek. Továbbra is Békéscsabán a Munkácsy út 15-17 szám alatt fogadjuk a személyes tanácsadást kérő civil szervezeteket. Emellett természetesen telefonon, és e-mailben is elérhetőek azok a kollégák, akik megfelelő szakmai segítséget tudnak biztosítani az egyesületek, alapítványok részére. 

Civil Információs Centrum internetes elérhetősége: www.recic.hu

forrás: civil.info.hu