Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Az adománygyűjtő civil szervezeteket támogatja a NEA

Újra lehet pályázni a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira. Ezúttal azok a civil szervezetek pályázhatnak eredményesen, amelyek 2013-ban adományt gyűjtöttek.

Folytatódnak a tavaszi képzési napok

A Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum a megye valamennyi kistérségében ingyenes információs és képzési napot tart, melyek májusban kezdődtek.

Közhasznú jogállás megszerzése

A közhasznú jogállást a Civil törvény alapjaiban újraszabályozta. Ezért fontosnak tartottuk, hogy egy ismertetőt összeállítsunk, mely segítségével a változtatások könnyebben értelmezhetővé válnak.

Elkezdődtek a tavaszi konferencia és képzési napok

A Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum a megye valamennyi kistérségében ingyenes információs és képzési napot tart, melyek az elmúlt héten kezdődtek, s június közepéig tartanak.

Új irodák nyíltak Bács-Kiskun megyében

Új irodát nyitottunk Kecskemét és Baja belvárosában, ahol további munkatársaink várják a civil szervezeteket.

Telefonszámváltozás

Ismét elérhetőek telefonon is a Civil Információs Centrum munkatársai

Mi lesz a "megcímzetlen" 1 százalékokkal?

Az így a büdzsében maradt pénzeket korábban bármilyen célra fel lehetett használni, 2015-től csak a civil szervezetek támogatását célzó Nemzeti Együttműködési Alapba kerülhetnek. A két éve befizetett szja-bevallások alapján tavaly nagyjából 4,8-4,9 milliárd forint maradt így meg.

Nem árt ha tudjuk - Civil szervezetek figyelem! Ezt kell tenni az 1 százalékokért

A jövőben csak azoknak a civil szervezeteknek lehet felajánlani a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékát, amelyek előzetesen regisztráltak az erre szolgáló nyilvántartásba. Tekintettel arra, hogy a határidők már nem tarthatók, az új eljárást először 2014. szeptemberi határidővel lehet alkalmazni 2015-re.

Egyszerűbbé válhat a civil szervezetek bejegyzése és működtetése

A jövőben egyszerűbbé válhat az egyesületek, alapítványok bejegyzési, illetve változásbejegyzési eljárása - jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |