Civil Információs Centrum – képzési napok 2013. II. félév

Hírek

Aláírásra kerültek a külhoni magyar partnerségi együttműködések a Dél-alföldi szolgáltatókkal

2015. 08. 13- án aláírásra kerültek a Szegeden a Civil Információs Centrum (CIC) irodájában a Dél-alföldi Civil Információs Centrumok "magyar - külhoni magyar partnerség elősegítése a határon túli civil szervezetekkel együttműködve" kötelezően vállalt szolgáltatásáról szóló együttműködési szerződéseket.

Megjelentek a NEA Normatív pályázatok

Az adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatásra civil szervezetek részére 2015. című pályázati felhívást az elmúlt napokban közzétették a civil.info.hu weboldalon.

A közhasznú jogállású alapítványok szabályozásában végbemenő változások

Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2015. július 14-én hatályba lépett módosítása (2015. évi CXXXIV. törvény) a közhasznú alapítványok egy csoportját érinti.

Bírósági Tájékoztató

Tisztelt Civil Szervezet!

A Törvényszék értesítése alapján a Civil Információs Centrum tájékoztatja a civil szervezeteket, a civil szervezetekkel kapcsolatos nemperes eljárások témakörében az alábbiakról:

Önkéntes Honlap

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyár folyamán elindításra kerül egy – az önkéntesség ügyét előmozdítani kívánó – új honlap, amely a civil terület számára is komoly segítséget és lehetőséget jelent.

Civil Kisokos

Pályázati információs füzet civil szerveztek részére

Elkészült az első Lépésről lépésre kiadványunk

A nyár elején kezdődő Kistérségi Megjelenéseink alkalmával igény merült fel egy Lépésről lépésre kiadvány elkészítésére a megyében működő civil szervezetek számára.

Az Európa a polgárokért első pályázati körének eredményei

Megszülettek az Európa a polgárokért program idei első pályázati körének eredményei, a program végrehajtásáért felelős EACEA (Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség) honlapján tette közzé azokat.

Adminisztrációs kötelezettségek

A Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum munkatársai az elmúlt időszakban összegyűjtötte a civil szervezeteket érintő legfontosabb adminisztrációs kötelezettségeket.

Az egyesületek jogszabályszerű működéséhez szükséges dokumentáció

Az egyesületeket minden évben beszámolási, jelentéskészítési kötelezettség terheli. Ezeknek az adminisztratív terheknek a könnyítése érdekében összegyűjtöttük azokat a dokumentumokat, amelyek az egyesületek működése során használandók. Mivel a jogszabályi előírások nem tartalmaznak szigorú előírást a formára vonatkozóan, az itt szereplő nyomtatványok alakjától el lehet térni (kivéve nyilvántartásba vételi kérelem), azonban a tartalmi elemek változtatásakor érdemes körültekintően eljárni.
előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | következő