❗️1+1%-os rendelkezés 2024-ben❗️

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-éig, az SZJA-bevallástól független is. 

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, továbbá 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program.

A felajánlásra jogosult, kedvezményezett civilszervezetek listája 
itt érhető el .

Az szja 1+1%-áról – független a szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

A nyilatkozat legegyszerűbb elektronikusan nyújtható be:
az eSZJA webes felületen, online kitöltve vagy
az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve vagy
külön, a 23EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon benyújtható személyes postán keresztül, vagy meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatai a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját kitöltve, az e-SZJA-felület kitöltőprogramjával készült és kinyomtatott nyilatkozaton, a 23EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokon, továbbá május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatóknak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését.
A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, csatolni kell a meghatalmazást is.

❗️🎥📹A vármegyei kampány során kérjük a civil szervezeteket, hogy készítsenek az SZJA 1% civil felajánlására buzdító kisfilmet, melyet országos szinten, valamint a honlapunkon és a facebook oldalunkon is népszerűsíteni fogunk.🗣
⏳Kérjük, hogy a felajánlásra buzdító kisfilmek terjedelme ne legyen több 1 percnél.
📍Olyan szervezetek kampányfilmjét tudjuk befogadni és népszerűsíteni, akik szerepelnek a 2024. évben felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek között.
📍Kérjük a civil szervezeteket, hogy a kampányfilm elkészítése során a filmekben megjelenő kép- és hangfelvételek elkészítése, illetve felhasználása során kiemelten ügyeljen arra, hogy az adatkezelésnek legyen megfelelő jogalapja és célja.
📍Ezzel összefüggésben felhívjuk a figyelmüket a 2013. évi V. törvény(Ptk.) képmáshoz és a hangfelvételhez való joggal kapcsolatos vonatkozó rendelkezéseire. (Ptk. 2:48. §)
📍Kérjük, hogy az érintettek hozzájárulásának beszerzésekor ügyeljenek arra, hogy az érintetteteket - kiskorúak esetén a törvényes képviselőiket - részletesen és egyértelműen tájékoztassák az adatkezelés céljáról.

📍Felhívjuk továbbá a figyelmet arra is, hogy a kép- és hangfelvételek felhasználásakor a szerzői jogi rendelkezéseket is szükséges betartani.